sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Vinkki kirjoittajille: Brandon Sandersonin kirjoituskurssi

Brandon Sanderson on yksi 2000-luvun menestyneimpiä ja tuotteliampia fantasiakirjailijoita. Hän kirjoittaa taitavasti rakennettuja, vauhdikkaita seikkailuja, joista tunnetuin lienee parhaillaan suomeksikin ilmestyvä Usvasyntyiset-trilogia (englanniksi Mistborn).

Kirjailijanuransa ohella Sanderson on opettanut luovaa kirjoittamista yliopistossa ja viikottaisen Writing Excuses -podcastin puitteissa. Yksi hänen kursseistaan on taltioitu Youtubeen 12-osaiseksi sarjaksi, joka on kokonaisuudessaan saatavilla täällä.

Yksi Sandersonin tärkeimpiä vahvuuksia on maailmojen ja taikajärjestelmien suunnitteleminen. Erityisen mielenkiintoiseksi tämän kurssin tekeekin fantasian ja scifin kirjoittamisesta kiinnostuneiden kannalta se, että molemmille aiheille on omistettu oma tunnin mittainen jaksonsa. Mikäli koko kurssin seuraaminen ei innosta, näihin kannattaa silti ehdottomasti perehtyä.

4. oppitunti: maailmanrakennus


8. oppitunti: taikajärjestelmät



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksia Atorox-novelleista

Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Atorox-raatiin. 23 ehdokasnovellin lukeminen oli kiinnostavaa ja antoi paljon ajattel...