sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Hugo 2018 -ehdokkaat julkistettu

Tämän vuoden Hugo-ehdokkaat on julkistettu. Koko pitkä lista on nähtävissä täällä.

Romaaniehdokkaista silmiinpistävin on N. K. Jemisinin The Stone Sky. Hänen Broken Earth -sarjansa kaksi ensimmäistä osaa The Fifth Season ja The Obelisk Gate voittivat parhaan romaanin kategorian vuosina 2016 ja 2017, joten Jemisinillä on nyt mahdollisuus ainutlaatuiseen hattutemppuun. Mitään vastaavaa ei Hugo-palkintojen historiassa ole aiemmin nähty. The Stone Sky on yhä lukupinossani, joten en ota toistaiseksi kantaa sen mahdollisuuksiin, mutta sarja on joka tapauksessa tutustumisen arvoinen. Etenkin The Fifth Season on kaikessa armottomuudessaan mestarillinen dystopiaromaani.

Pienoisromaani-kategorian ehdokkaista olen ehtinyt kirjoittaa kahdesta. Nnedi Okaraforin Binti: Homen nostin esille viime vuosien kiinnostavimpia naisscifistejä käsitellessäni ja Martha Wellsin All Systems Redin esimerkkinä antoisista pienoisromaaneista.

Uncanny Magazine on jälleen näkyvästi esillä novellien, pitkien novellien ja parhaiden toimittajien -kategorioissa. Muutamassa vuodessa erittäin laadukkaaksi ja arvostetuksi julkaisukanavaksi muodostunut e-lehti ja sen podcast ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia fantasian, science fictionin ja kumman harrastajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksia Atorox-novelleista

Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Atorox-raatiin. 23 ehdokasnovellin lukeminen oli kiinnostavaa ja antoi paljon ajattel...